Nasveti bodočim študentom

Iz C_sharp
Skoči na: navigacija, iskanje

Na tej strani bi radi zbrali določene izkušnje in nasvete prihodnjim generacijam študentov tega predmeta. Verjemite mi, hvaležni vam bodo. Če vas moti, da je zraven prispevka vaše ime, obstaja uporabnik neznanec z geslom neznanec.

Generacija 2007/8

 • Najprej pohvale profesorju, ki je bil vedno na voljo. Njegova razlaga je bila zelo jasna in enostavna. Rad bi pohvalil tudi njegovo odzivnost. Če sem naletel na kakšen trd oreh in ga objavil na wikiju, sem zelo hitro dobil nasvet. Potem pa je potrebno samo vaditi, vaditi in še enkrat vaditi. Imam le en predlog: kar tako naprej.
 • Se pridružujem zgoraj napisanem mnenju. Imam izkušnje učenja programiranja tudi od drugih profesorjev(druga šola) in lahko rečem le, da gospod Lokar res izsstopa po svojem trudu in razumevanju večine študentov, kot tudi posameznikov. Da ne omenjam vso tehnične zadeve, ki so nam bila na voljo (stran, wiki, forum, zapiski, ....). Same pohvale iz moje strani.
 • Moje mnenje je, da je g.Lokar daleč nad povprečjem, kar se tiče predavanj, razlag, sodelovanja na forumu v obliki pomoči, priprave literature ...skratka , same pohvale.

Moja želja je, da zaupa svoj recept poučevanja tudi preostalim predavateljem na šoli

 • Pridržujem se opisu zgoraj. Vsekakor bi pohvalil tudi mariborskega asistenta g.Boštjana Bubniča, kateri s prof.Lokarjem tvori ODLIČEN tim. Hvala Boštjan :-)

Bodočim študentom bi pa predlagal redno obiskovanje vaj, kajti predavanja potekajo (za moj okus) prehitro.

 • Tudi sam se pridružujem zgornjim mnenjem in pohvalam. Za predavanja je bilo po mojem mnenju odmerjeno premalo časa in so zato potekala prehitro. Meni so najbolj koristile zadnje skupne vaje, kjer nam je Boštjan preko projektorja razložil rešitve testa. Bodočim študentom pa svetujem, da od začetka , ampak res od začetka pričnejo z resnim delom, naredijo čim več vaj, vprašujejo. Sam tega nisem počel od začetka in mi je skoraj zmanjkalo časa za pripravo na izpit. Dobro si naj ogledajo rešene naloge, jih preučijo zakaj nek program deluje kot pač deluje. Priporočam tudi reševanje kviza (tudi večkrat), pregledat rešitve izpitov in jih preizkusit na računalniku. Ampak ne z copy/paste, temveč z ročnim vpisovanjem, da dobite rutino. Mogoče bi pomagalo tudi učenje v dvoje, troje. Meni in sošolcu je, saj sva drug drugega nekaj naučila in tudi vzpodbujala. Ker nas nekatere mogoče že malo daje "EMŠO", traja nekaj več časa, da snov razumemo, si kaj zapomnimo in da se vse skupaj "vleže". Zato je treba vložiti malo več truda. Sam sem začel z nule, brez predznanja o programiranju in sem vse zgoraj opisano moral uporabiti, da sem se nekaj naučil. Drugače ne gre.

Wiki je v redu zadeva , še boljši bi pa bil, če bi bili vsi študenti bolj aktivni (to velja tudi zame), ker zna biti tale wiki zelo koristna "žival".

 • Dragi bodoči študent, tega predmeta se boj, ker, če ga ne ovladaš, gorje tebi . Delaj počasi in z razumevanjem. Če kaj ne razumeš. počakaj in ponovi vajo dokler ti ne bo 100% jasno za kaj gre. Šele takrat pojdi naprej. Ker samo tako boš pravočasno in jasno prišel do konca. Bližnjice ne obstajajo. Vprašanja na izpitu so enostavna ampak zahtevna. Pazi in večkrat preberi. Če ti kakšna vaja ni jasna, ponavljaj do nezavesti in bodi odprte glave. Profesor ti bo pomagal , samo če imaš voljo spraševati.

Pa srečno. Tudi če ne narediš najtežje naloge, boš izpit opravil. (seveda , če so vse lažje OK).

 • Dragi bodoči študent/študentka, čim prej se nauči ravnanja z Wikijem in ostalimi orodji! Hodi redno na predavanje še bolj pa na vaje, kjer poskusi čim bolj samostojno programirati če le gre. Prosojnice si čimprej izprintaj in jih imej na predavanje da si lahko napišeš zraven kakšno pripombo. naj te ne bo ničesar sram vpraševati na forumu! Nobena rešitev ni "nerodna".jaz sem žal zamudila 3 predavanja- služba in se mi je to kar poznalo na izpitu!!!Dosti sreče in le pogumno.

Generacija 2008/9

 • nujno biti prisoten na prvih predavanjih in redno delati Domače Naloge! če si začetnik v programiranju potem računaj da boš rabil za prvo DN 10h!
 • Reden obisk predavanj in vaj priporočam vsem, ki bi radi opravili izpit iz programiranja. Domače naloge je potrebno oddajati pred rokom ki ga postavi profesor, zanje pa si je potrebno vzeti čas in ne nekaj na hitro natipkati samo toliko da se "problema losate", saj bo problem večji ko bo treba prejšnjo nalogo popraviti - poleg tega pa napisati že naslednjo. Glede na to da je seminarska naloga v primerjavi z ostalimi zelo obsežna, si boste morali vzeti vikend ali dva časa ter jo napisati. Ko boste to uspešno opravili, je 90% dela že za vami. Resno priporočam da se rokov za oddajo (posebej seminarske naloge) držite, saj boste dolgoročno prihranili veliko časa. Glede na to da je profesor vedno na voljo če mu pošljete e-mail, se mi zdi da prav vsi ki hočejo ta predmet lahko opravijo z 10.
 • Se pridružujem predhodnikom: Obosk predavanj in vaj je obvezen. Prav tako se domenite kako je z izpiti. Če ne nameravate opravljati izpita v istem letu, potem se vam prej napisano ne izplača. Je potrebno drugo leto ponovno na vaje, ponovno izdelati domače naloge, seminarska... V glavnem, za prejšnje leto mi je žal, ker sem izgubil toliko časa z DN, jih opravil v času, za seminarsko pač ni bilo časa in zato nisem pristopil k izpitu, letos pa... vse od začetka. Sicer se mi ne zdi pravično a kaj hočemo, profesor postavlja pravila.
 • Dejansko je že skoraj vse povedano zgoraj. Dajte res čim več spraševat, vse stvari v skripta NISO nujno pravilne, zato omenite profesorju, če se vam bo karkoli zdelo, da ni v redu, recimo na predavanjih eno, skripta pa pravi drugo ... mi smo tako rešili nekaj nejasnosti.