Vaje kar tako

Iz Diri0607
Skoči na: navigacija, iskanje

Tukaj so različne naloge in njihove rešitve. Dodajamo jih predavatelj, asistenti in študenti sami. Predlagam, da jih razvrščamo po snovi. Nalogam dajemo smiselna imena in da uporabljamo podstrani - nalogo torej napišete na naslovu (primer za nalogo iz pogojnega stavka) [[/Ali je število večje | Ali je število večje]]. Ker je wiki je že precej poln, prej preverite, če ustrezen naslov slučajno že ne obstaja, da ne bo zmede!

Nekaj navodil, kako to storiti, je na tej povezavi in v Navodila. Uporabimo smiselno ime naloge - ne "moja naloga". Nalogo tudi uvrstite v ustrezno kategorijo. To storite tako, da na koncu besedila napišete

  [[Kategorija:ImeKategorije]] 

Primer:

  [[Kategorija:Branje]].

V kategorijo Izpis uvrstimo samo tiste programe, kjer se ukvarjamo samo z izpisom ali kjer je posebej določeno, kako mora izpis izgledati in je zadeva malo posebna. Sicer bi padli v to kategorijo praktično vsi programi in bi bila ta kategorija zelo nepregledna. Zaradi večje preglednosti naj bo vsaka od teh nalog praviloma uvrščena v samo eno kategorijo. Zato jih uvrščam v kategorijo zadnje obravnavane snovi (npr. program, ki potrebuje za reševanje pogojne stavke, zanke in tabele je uvrščen v kategorijo Tabele). Preden nalogo uvrstite v ustrezno kategorijo, poglejte seznam obstoječih kategorij!

Če imate samo idejo za nalogo, ne pa tudi za njeno rešitev, predlagam, da nalogo označite z (*). To bo pomenilo, da naloga še ni rešena. Seveda naj tisti, ki bo nalogo prvi reševal, to zvezdico na tej strani zbriše.

Naloga Pozdrav1 je že ustrezno "opremljena".

Osnovne naloge

Pogojni stavek

Zanke

Gnezdene zanke

Tabele

Nizi

Rekurzija