Vaje 2008 9

Iz R2Wiki
Skoči na: navigacija, iskanje

Zapiski vaj 2008/9

Tu naj bi nastali skupni zapiski vaj. Predavatelji in asistenti pogosto ugotavljamo, da se v vaših zapiskih (po listih, zvezkih) pogosto znajdejo napake, napačne razlage ... Številni vaši kolegi so ugotovili, da je zelo koristno, če si skupaj pripravijo zapiske vaj. Wiki je idealno orodje za tako sodelovalno delo. Kako bi lahko (seveda pa je zadeva odvisna od vas!) stvar bila videti:

  • za vsake posamezne vaje si pripravite ustrezno podstran (za prve je že nastavljena)
  • Na strani najprej napišete skupne ugotovitve, splošne poudarke vaj, kaj je še posebej pomembno, ...
  • pripravite podstrani za rešitve posameznih nalog
  • za vsako posamezno nalogo napišete besedilo, razmislek, kodo, dodatne komentarje, morebitno sliko, ...
  • če imate alternativno (drugačno) rešitev posamezne naloge, objavite še svojo rešitev (in se potem lahko komentira, katera rešitev je boljša)

Po izkušnjah pri sestavljan ju skupnih zapiskov najbolj pridobijo aktivni člani. Če napišete svojo rešitev, boste s tem dobro premislili vse skupaj. Če gledate zapiske in najdete napako in jo popravite, se s tem prav tako pridobili, saj ste morali prej premisliti, kaj je narobe in kako je prav. Če naredite pri objavljenih zapiskih napako, je velika verjetnost, da jo bo kdo opazil in popravil (kar je pri vaših zapiskih v zvezkih praktično nemogoče). Zapiske sem in tja pregledujeva predavatelj in asistent in če naletiva na napako, jo bodisi popraviva, bodisi v zavihku discussion komentirava, kaj je narobe.

Tako boste pri učenju vsi lahko uporabljali kvalitetnejše, podrobnejše, boljše zapiske.

Vaje